Jubileumkamp 2012

Scouting Sint Nicasius bestaat 60 jaar en dat vieren we met een jubileumkamp. Alle speltakken zijn van zondag 1 juli tot zaterdag 7 juli op kamp in Apeldoorn. Het kamp staat in het teken van ik hou van Holland. We verblijven immers in de bossen naast Paleis het Loo. Bevers en welpen slapen in een blokhut. Verkenners, rowans en pivo`s kamperen op het terrein rond de blokhutten.
Iedere dag verschijnt een stukje logboek op deze site. Ook zijn er per dag foto`s te bekijken.

Donderdag 5 juli

Het was een spannende dag in Apeldoorn. De welpen pakte Backtoblack op en we kregen een enorme hoosbui over ons kampterrein.

Voor de welpen begon de dag heel warm en zonnig. In het centrum van Apeldoorn speelden ze een boodschappenspel. Er werd geluncht in het park en de welpen vonden de lijst die gestolen was uit het paleis. Ze kwamen op het spoor van Backtoblack. Dit heerschap wilde alle kleur (vooral groen en oranje) uit de wereld hebben. Uiteindelijk konden ze de boef inrekenen met behulp van de marechaussee.

Paleis het Loo werd bezocht door de verkenners. De kleine kamers en grote tuin vielen op. Ook de stallen waren interessant. In de middag gingen de verkenners naar het Klimbos. Daar waren allerlei routes in de bomen uitgezet met staalkabels. De verkenners leerden zekeren, tokkelen en welke verschillende dingen ze tegen konden komen in de bomen. De routes varieerden in lengte, moeilijkheidsgraad en hoogte.

De rowans en de pivo`s gingen allebei zwemmen. De rowans gingen naar het boschbad, in de openlucht. De pivo`s kozen voor een binnenbad.

Om kwart over 4 begon het enorm hard te regen en de weinige stafleden op het terrein hadden de handen vol aan het zo droog mogelijk houden van de spullen in de tenten. Vanwege de harde grond trok het water slecht weg en was het water dat van onder kwam het lastigste bestrijden. Na het avondeten was het grootste leed geleden. Alleen de rowans kregen (net niet) nog een tak op hun dak .